Tegenwoordig zijn ze niet meer van de straten weg te denken. De hippe sneakers zijn voor veel mensen de perfecte schoenen die het meeste comfort bieden. Ze zijn er in allerlei vormen, maten en vooral erg veel kleuren. Vrijetijdsschoenen staan er om bekend om in veel verschillende varianten op de markt te komen. Genoeg voor jou als consument om het kiezen erg lastig te maken. Natuurlijk lopen we allemaal het liefst de hele dag op vrijetijdsschoenen, maar helaas is dit niet altijd mogelijk. Soms eisen werkgevers andere schoenen. Misschien in verband met veiligheid of met uitstraling. In deze blog geef ik tips over de beste momenten om deze schoenen te dragen.

Vrijetijdsschoenen op verschillende momenten dragen

Misschien heb je wel een baan waarbij je ‘s avonds als je thuis komt niets liever zou willen dan vrijetijdsschoenen dragen. Als je thuis komt wil je waarschijnlijk zo snel mogelijk van schoenen wisselen. Wat dan misschien volgt is een wandeling met de hond of een ritje naar de supermarkt. Het is dus verstandig om eerst naar huis te gaan zodat je zo snel mogelijk die schoenen van werk uit kunt doen en je eigen vrijetijdsschoenen te dragen. Natuurlijk zijn er nog veel meer momenten waar je wilt profiteren van het dragen van deze schoenen. In het weekend zal je het waarschijnlijk wel laten om je werkschoenen aan te trekken. Als je ‘s avonds op stap gaat is het echt niet nodig om je chique te kleden. Normale schoenen worden al steeds vaker als normaal en gewoon gezien. In de huidige tijd hoef je er niet raar van op te kijken als iemand op zijn teenslippers naar het theater gaat.

Het comfort van vrijetijdsschoenen

Het feit dat vrijetijdsschoenen vaak een stuk lekkerder lopen dan andere schoenen zit in het comfort. Nette of functionele schoenen zijn gericht op de uitstraling of de functie die het moet hebben. Vrijetijdsschoenen zijn er op gericht om het ultieme comfort te bieden aan de drager. Veel sneakers zijn voorzien van zolen met veel lucht, waardoor het af en toe lijkt alsof je op kussentjes loopt. Deze schoenen zijn vaak te herkennen aan het geluid dat ze maken als je er op loopt, namelijk geen. Mocht je nog geen vrijetijdsschoenen in huis hebben, dan is dit het moment om ze aan te schaffen. Zet die werkschoenen in de avond en in het weekend aan de kant en kies voor het comfort. Je voeten zijn erg belangrijk dus behandel ze goed.