Er komen steeds meer schoenen op de markt, dit omdat mensen telkens weer nieuwe schoenen willen hebben die andere niet hebben, ze willen vaak uniek zijn. Vroeger was het heel simpel en werden schoenen puur gebruikt tegen het beschermen van de voeten, of ze nou mooi of lelijk waren dat maakte toen de tijd niet uit. Vroeger waren mensen namelijk al blij wanneer ze ├╝berhaupt schoenen konden dragen. Dit is nu niet meer zo, tegenwoordig draagt iedereen schoenen en is het een onderdeel geworden van de outfit. Zo moeten schoenen nu mooi kunnen combineren met kleding. Er zijn tegenwoordig dan ook ontzettend veel verschillende schoenen, zo hebben mannen en vrouwen allebei een aparte collectie schoenen. Vrouwen zijn meer bezig met schoenen dan dat mannen zijn, het keuze schoenen voor vrouwen is dan vaak ook groter dan die voor mannen.

Herenschoenen

Er zijn veel verschillende soorten prachtige herenschoenen, zo zijn er voor mannen slippers, zandalen, sneakers, nette herenschoenen en meer. Mannen dragen voornamelijk sneakers, dit omdat sneakers er vaak mooi uit zien en daarnaast zitten ze ook fijn. Het assortiment sneakers is dan ook het grootste assortiment schoenen voor heren. Vaak beginnen mannen van jongs af aan al met het dragen van sneakers. Wanneer mannen zich netjes kleden dragen ze vaak nette herenschoenen. Deze schoenen zijn vaak in de kleuren bruin of zwart. De zool van de schoenen zijn vaak gemaakt van leer, leer ziet er namelijk erg netjes uit. Mannen dragen dan ook 9 van de 10 keer schoenen met veters, dit in tegenstelling tot vrouwen, zo hebben vrouwen vaak hakken, laarzen of andere schoenen aan die vaak niet met veters dicht gedaan worden maar met een rits.

De verschillende soorten damesschoenen

Vrouwen zijn in het algemeen meer bezig met schoenen dan dat heren zijn. Vrouwen beschikken dan vaak over een grotere schoenenverzameling dan dat mannen hebben, zo hebben mannen vaak namelijk alleen slippers en een paar paren schoenen. Dit in tegenstelling tot vrouwen, zo hebben vrouwen namelijk vaak hoge laarsjes, lage laarsjes, hakken, sneakers et cetera. Dit omdat vrouwen bij een outfit ook graag bijpassende schoenen wilt hebben, dit in tegendeel tot mannen, die trekken vaak dezelfde soort sneakers onder elke outfit die ze hebben aan. Vrouwen dragen bijvoorbeeld onder jurken/rokjes hakken aan. Wanneer vrouwen bijvoorbeeld een spijkerbroek dragen wordt er vaak wel sneakers gedragen.