Er zijn weinig momenten waarop we zoveel paniek ervaren als de paar minuten waarin je denkt je telefoon of sleutels niet in je zak te voelen, of dat boek wat je al weken plant te lezen in de trein niet ziet in je tas. Zonder onze spullen kunnen we ons erg beperkt voelen. En het biedt gigantisch veel vrijheid gewoon een grote tas mee te dragen met alles erin wat je misschien nodig zal hebben. Maar grote tassen zijn vaak onhandig om mee te dragen, waardoor we toch weer spullen thuislaten om ze vervolgens elke dag te missen. Investeer daarom in goede schoudertassen – schoudertassen bieden variatie in draagplek, wat beter is voor uw postuur, en kunnen veel ruimte geven voor al je spullen zonder groot en lomp te ogen.

Waarom schoudertassen?

Schoudertassen zijn het meest veelzijdig van alle tassen. Ze kunnen op elke schouder gedragen worden, maar de band kan vaak korter worden gemaakt om los op de schouder te hangen of als handtas over de elleboog of in de hand. Door deze variatie wordt je lichaam een stuk minder belast. Veel mensen hebben niet door dat hun rugklachten veroorzaakt worden door het gewicht van hun tas die altijd aan dezelfde kant of op dezelfde manier gedragen wordt. Met schoudertassen kunt u dit voorkomen. Ook zijn er veel mogelijkheden in grootte, vorm en uiterlijk, waardoor schoudertassen eigenlijk voor elke wens een van de beste keuzes zijn. Een ander voordeel is dat ze vaak een stuk meer inhoud hebben dan het lijkt vanuit de buitenkant. Het ziet eruit als een mooie bescheiden tas, maar toch past alles erin wat uw nodig heeft en is er ruimte over voor de dagen dat dit meer spullen zijn dan normaal.

Variaties in schoudertassen

Er zijn allerlei verschillende soorten schoudertassen verkrijgbaar – ze bieden dus niet alleen veelzijdigheid in hoe de tas gedragen kan worden, maar ook in formaat, vorm, kleur, enzovoort. Er zijn kleine schoudertassen – een kleine handtas met langer hengsel, voor als u naar een feestje geen grote tas mee wil nemen maar toch uw telefoon ergens kwijt wil kunnen of uw portemonnee binnen handbereik wil houden. Er zijn grote schoudertassen met laptop vak of waar schoolboeken in passen, en middelgrote voor uw portemonnee, een boek voor onderweg en bijvoorbeeld uw parfum of lotion. Zo ervaar je altijd het gemak van al je spullen binnen handbereik, zonder je rug te belasten of met een grote, lompe tas te lopen.