Schoenen, iedereen heeft ze en iedereen heeft ze nodig. Zeker in de winter is het fijn om een paar schoenen te hebben die lekker warm zitten. Voor elk seizoen hebben we schoenen en eigenlijk hebben we er nog veel meer dan dat. Maar waar bergen we de schoenen op? Een schoenenkast is de ideale manier om je sneakers mooi op te bergen.

Een schoenenkast die past bij jouw schoenen

Wanneer je op zoek gaat naar een schoenenkast, wil je natuurlijk wel een kast waar je schoenen in kunnen. Allereerst moet je dus vaststellen hoeveel schoenen je in de kast wil plaatsen en hoe groot de kast dus moet zijn. Er zijn heel veel verschillende soorten kasten voor schoenen. Er zijn kleine kasten, waar ook veel lage schoenen in kunnen. Maar er zijn ook schoenenkasten waar bijvoorbeeld laarzen en hoge schoenen in passen.

Schoenen die je voor langere tijd wil opbergen, kunnen het beste in het donker bewaard worden. Wanneer je dus schoenen wil opbergen, bijvoorbeeld omdat de schoenen in de winter te koud zijn, kan je ervoor kiezen om voor een schoenenkast kiezen die lades of deurtjes heeft. Wanneer je een kast hebt met deurtjes en/of lades, worden de schoenen goed beschermt tegen licht en stof. Op deze manier blijven je schoenen het mooist. Maar wanneer je gewoon snel even schoenen in en uit de kast wil halen en het dus niet een opbergfunctie heeft, is het misschien handiger om een open kast te hebben.

Een schoenenkast die past in je huis

Wanneer je hebt vastgesteld hoeveel schoenen in je schoenenkast moeten, is het natuurlijk ook fijn dat je schoenenkast in je huis past. Heb je niet veel ruimte in huis, dan is het misschien slim om juist een wat hogere kast te nemen. Heb je juist veel ruimte in huis, dan kan je misschien gaan voor een wat lagere kast die wel breed is. Op deze manieren kan je dus spelen met de ruimte die je in huis hebt.

Het type schoenenkast dat je aanschaft, kan ook in stijl zijn met de rest van je huis. Heb je bijvoorbeeld een heel erg strak en netjes geordend huis, dan is het misschien fijn om een kast te hebben met lades of deurtjes. Op deze manier zie je niet alle schoenen staan in je huis. Heb je misschien een veel meer speels huis, dan kan je ervoor kiezen om een open schoenenkast te nemen. Ben je juist een combi van deze twee, dan kan je ervoor kiezen om een schoenenkast te nemen die zowel lades en/of deurtjes heeft, als open delen.