Winkelen met kinderen is voor de meeste ouders en kinderen geen feestje. Of het nu gaat om kleding of kinderschoenen, vaak draait het uit op een middag die gezellig begon maar minder gezellig eindigt. Kinderen worden snel ongeduldig en jij als ouder vindt het belangrijk dat de kinderschoenen die uitgezocht worden goed zijn. Goede kinderschoenen zijn vaak niet goedkoop en kwaliteit is belangrijk. Kinderen spelen buiten, rennen door het gras en klimmen en klouteren en dit moeten de schoenen allemaal kunnen doorstaan. Daarnaast is het ook nog belangrijk dat de schoen een goede pasvorm heeft en ademt.

Welke schoenmaat heeft mijn kind nodig?

Belangrijk is dat je weet welke schoenmaat jouw zoon of dochter heeft, maar veel ouders zeggen dat dit per schoen verschilt. Om ruilen te voorkomen en een zo goed mogelijk passende kinderschoen te vinden, bieden de meeste webwinkels een goede maattabel aan. Echte specialisten hebben het nog verder uitgewerkt waarbij het niet simpel op leeftijd, lengte of centimeter gaat. Kleertjes.com maakt bijvoorbeeld gebruik van de ‘voetjesmeter’. Je print deze uit en jouw kindje kan er op staan. Er staat precies uitgelegd hoe dit werkt en hoeveel millimeter extra ruimte je moet berekenen om de goede schoenmaat en een passende kinderschoen te vinden.

Wanneer is een kinderschoen een goede schoen?

Belangrijk is dat de schoen ademend is, als dit niet het geval is kunnen de schoenen gaan stinken. Niemand wil dat zijn kindje zweetvoeten heeft en dit voorkom je met goede ademende schoenen. Van welk materiaal moet de schoen dan zijn? Online is dit lastig te zien, maar als je kiest voor echt leren schoenen van bijvoorbeeld Schoesme of stoffen schoenen zoals AllStars dan zit je zeker goed. Daarnaast is het fijn als de kinderschoenen zelf aangetrokken kunnen worden, is jouw kindje nog wat kleiner dan is klittenband of een rits een goed alternatief voor de veterschoenen.

Veilig online winkelen

Tegenwoordig zijn er bijna alleen nog maar betrouwbare webwinkels en het wordt ook steeds makkelijker. Vandaag besteld en morgen in huis, is iets dat eerder normaal dan bijzonder wordt gevonden. Vind je het toch een beetje eng dan kun je bij veel webwinkels ook kiezen voor achteraf betalen. In sommige gevallen worden hier wel extra kosten voor berekend, maar een goed gevoel is onbetaalbaar. Ook is het verplicht dat webwinkels producten terugnemen als deze niet goed zijn, dus als een paar kinderschoenen niet naar wens is dan kun je deze altijd terugsturen of omruilen voor een ander paar.  Uiteraard mogen de kinderschoenen dan enkel even gepast zijn en nog niet (buiten) gedragen zijn.