Vanaf een jonge leeftijd heb ik geleerd dat mooi zijn niet de huur is die ik in deze wereld betaal om te kunnen bestaan als vrouw. Dat betekent echter niet dat ik me niet graag verzorg. Vroeger droeg ik dagelijks hakken en kriebelige strak zittende kleren. Dit maakte mij niet gelukkig maar ik dacht dat ik dit moest dragen om verzorgd te zijn als vrouw. Gelukkig leerde ik ook dat dat niet klopte. Er zijn tal van manieren om als vrouw mooi én gemakkelijk door het leven te gaan. In deze blog geef ik je tips over outfits en hoe je met gemak een prachtige outfit in elkaar zet. Want mooi zijn hoeft helemaal geen pijn te doen.

Schoenen

We moeten het natuurlijk allereerst over schoenen hebben. Ik spreek voor de meeste vrouwen als ik zeg dat schoenen een zwakte voor mij zijn. Dan heb ik het niet persé over hakken, alhoewel ik daar zeker van houd. Maar hakken draag ik alleen als ik weet dat ik veel kan zitten en als de gelegenheid daarom vraagt. Anders draag ik liever platte schoenen. Deze kunnen net zo elegant en vrouwelijk zijn en zitten over het algemeen lekkerder. Witte gympen zijn een must in iedere kledingkast. Ze passen onder jurkjes, broeken en jumpsuits. Doordat de kleur neutraal is maar niet donker, geeft dat een vrouwelijke touch. Als je toch schoenen als hakken aan wilt kan je ervoor kiezen om inlegzolen te gebruiken voor meer comfort in de schoen.

Gender neutraal

Tegenwoordig is het heel normaal om kleding te dragen die zowel voor mannen als vrouwen zijn. Pakken zijn hier een goed voorbeeld van. Ik bedoel met dit kopje niet persé dat je een pak wat gemaakt is voor mannen moet dragen maar tegenwoordig zijn er ook pakken voor vrouwen. Dan past het pak bij jouw lichaam en krijg je niet dat je in de kleding verzuipt. Deze pakken, om bij dit voorbeeld te blijven, zijn een hele outfit op zich en zitten zeer goed, zeker als deze speciaal voor jou gemaakt zijn.

Stof die stofjes af

Ik zal dit altijd blijven zeggen want een hoop mensen zien dit niet in maar: SPIJKERBROEKEN ZIJN NIET DE ENIGE BROEKEN. Ik heb persoonlijk een hekel aan spijkerbroeken omdat ik het materiaal te hard vindt. Maar ik draag wel graag nauwsluitende kleding, dit is een beetje onhandig qua broeken. Maar dat blijkt dus niet waar. Er zit nog een hele wereld tussen spijkerbroeken en joggingsbroeken. Zoals bijvoorbeeld die broeken van pakken. Modellen als paperbag broeken bestaan uit een zachtere stof. Er zijn zoveel goede opties die het ook mogelijk maken om hele andere outfits te maken, zelfs als je wel graag spijkerbroeken draagt.